top of page
Zoeken
  • rdbartelsman

Hoe je een innovatief idee concreet kunt maken? Met een hackaton!

Bijgewerkt op: 24 jan. 2022

Het was januari 2021. Samen met de developers bij Gopublic gingen we op zoek naar een vorm om het team meer richting te geven in hun wijdverspreide activiteiten. We zochten naar manieren om effectievere gewoontes in het team te ontwikkelen, zoals kennis delen, verwachtingen en behoeften uitspreken, conflicten geweldloos aangaan en doelgericht te werk gaan. Geïnspireerd op de gedachte van 'een team, een taak' maakten we een schets.


Al snel kwam het plan om een hackaton te organiseren op tafel. In oktober 2021 was het zo ver. We gingen met het hele team twee volle dagen ondergedoken. De intense werksessies wisselden we af met intermezzo's waarin we de teamdynamiek onder de loep namen. Soms fysiek, met behulp van Marie Maessen's bootcamp, soms onder het genot van een goeie kop koffie. Maar altijd met de vraag: wat doe ik waardoor we op deze manier aan het werk zijn?


Het concept was duidelijk in het team: we maken 24 uur vrij om onszelf te ontwikkelen. We schrijven een challenge aan onze klanten uit en het leukste, uitdagendste en meest passende idee gaan we uit proberen te voeren. Zo geschiedde. AMREF Flying Doctors won de challenge, het team ging aan de slag en onder begeleiding van Rutger werden de (on)bewuste gewoontes besproken en maakte het team een flinke groeispurt door.


De kracht van een 24-uursessie is enorm, want of je dat inhoudelijk insteekt met een klant-opdracht of dat je de tijd neemt om elkaar beter te leren kennen, het is een investering in elkaar. Het zit 'm onder andere in het feit dat je in dezelfde ruimte bent, elkaars gedachten leert begrijpen door lerende gesprekken te voeren, door samen uitdagingen aan te gaan en elkaars besluitvorming leert begrijpen op een ander niveau dan wanneer je alleen op kantoor met elkaar spreekt.24 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


bottom of page